Cod galben de ploi în Arad! Poliţia recomandă prudenţă în trafic

0
480

codCentrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că, la această oră (10,50), în unele zone din nord-vestul, centrul şi, local, estul ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ploaie.
Pentru mai multe judeţe din ţară, inclusiv Arad, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare meteorologică de cod galben, referitoare la instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă până mâine – 19 august 2015, la ora 18,00.
„În perioada menţionată, vor continua intervalele cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nord-vestul, centrul şi local în estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi condiţii de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40….50 l/mp”, informa ANM.
Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să folosească luminile de întâlnire pe toată durata deplasării, să mărească distanţa în mers, între autovehicule, şi să ruleze cu viteză redusă, pentru a evita deraparea sau producerea fenomenului de acvaplanare. De asemenea, pietonii trebuie să ţină cont de faptul că şoferii îi observă mai greu pe timp ploios, motiv pentru care trebuie să se angajeze în traversare prin locurile marcate doar după ce autovehiculele au oprit pentru a le acorda prioritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.