Cod galben de ploi și zăpadă în județul Arad

0
411
În intervalul 6 ianuarie, ora 12 – 8 ianuarie, ora 00, sub acțiunea talvegului asociat unui vast câmp de joasă presiune, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde în primă fază vestul și nord-vestul, iar apoi centrul, sud-vestul și parțial nord-estul teritoriului României, potrivit Severe Weather Alert.

Cantitățile de apă vor atinge 10…20 mm în sudul Banatului, local în nordul Olteniei, al Crișanei și al Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, unde, punctiform, se vor depăși 25-30 mm (grupa vestică a Meridionalilor, Munții Apuseni și pe rama vestică a Orientalilor nordici). La munte treptat vor predomina ninsorile și se va depune un strat nou de zăpadă, mai consistent zonele anterior menționate, peste 20…25 cm. Vântul va prezenta intensificări temporare, mai ales pe creste, cu viteze la rafală de 65-80 km/h, iar mâine în zona Carpaților de Curbură, 85-100 km/h.

Postfrontal, în urma pătrunderii masei de aer rece, de origine maritim-polar, pe parcursul după-amiezii și al serii de mâine, 7 ianuarie și în prima parte a nopții de joi spre vineri (7/8 ianuarie), local în Maramureș, nordul și estul Transilvaniei, trecător vor fi precipitații mixte (ploi, lapovițe și ninsori), posibil cu caracter de aversă; vor fi condiții de polei, inclusiv la munte.

Temporar, cu o probabilitate mai ridicată în Crișana și Transilvania, ploile vor avea și caracter de aversă și pot fi însoțite, răzleț, de descărcări electrice. 
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.