Vestul țării este amenințat de ploile torențiale și vijeliile care vor fi în zilele ce urmează. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice, grindină şi vijelii pentru jumătate de vest a ţării. 

În perioada 27 mai, ora 16 – 29 mai, ora 23, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile vestice, nordice, sud-vestice și centrale. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.

Noaptea de 27 mai spre 28, până la ora 6,  instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul și nordul Olteniei, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Recomandările redacției