Cod galben şi portocaliu de ninsori şi viscol pentru judeţul Arad

0
3570
Avertizare COD GALBEN și COD PORTOCALIU de ninsori și viscol, valabilă în intervalul 10 ianuarie 2021, ora 00 – 13 ianuarie 2021, ora 12.
 
Odată cu finalul zilei de azi (orele 22 – 23) frontul de precipitații asociat depresiunii mediteraneene cu centrul baric Bartosz, pătrunde în țara noastră prin SV. Astfel, până la miezul nopții vorbim de ninsori prin Oltenia, iar apoi și în Muntenia. Pe parcursul dimineții de mâine ninsorile se vor concentra mai ales prin Oltenia, doar izolat prin Muntenia.
După amiaza (după orele 14 – 15) ninsorile se extind din nou în toată Oltenia, Muntenia, dar și prin sudul Transilvaniei și Moldovei, urmând ca până în noaptea de duminică spre luni să vorbim de ninsori în toată țara aproape.
Modelul Cosmo, unul recunoscut pentru acuratețea datelor sale, și care este folosit și de ANM în avertizările sale, dă o perioadă de 51 de ore de ninsori fără oprire în sudul țării, ninsori care, mai bine de jumătate din interval, se vor dovedi moderate și chiar abundente. Abia în dimineața zilei de miercuri acestea ar urma să înceteze, în sudul țării, lăsând în urmă un strat de zăpadă cuprins între 20 – 30, 35 de cm.
Și vântul va deveni activ, pe parcursul zilei de mâine cu rafale de 30 – 40 de km/h, iar luni, prin Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, sunt posibile inclusiv rafale de 50 – 60 de km/h. Despre un vânt mai liniștit vorbim abia începând cu ziua de miercuri.
În atare condiții, am decis actualizarea avertizării emisă ieri, prin extinderea codului portocaliu la nivelul întregii Oltenii și a Munteniei.
Cod portocaliu – în zonele avertizate cod portocaliu așteptăm ninsori moderat / abundente, precipitațiile urmând să se întindă pe o perioadă lungă de timp (de duminică seara până miercuri dimineața) și ducând la un strat de zăpadă de 20 – 30, 35 cm pe arii extinse, izolat posibil chiar mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.