Cod portocaliu de inundații pentru județul Arad

0
404

Intitutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a transmis mai multe avertizări privind creşterea cotelor de apărare pe mai multe râuri şi bazine hidrografice din ţară. Vorbim despre 21 de bazine hidrografice ce se află sub cond portocaiu de inundații pentru patru zile.

Codul portocaliu vizează, de marţi ora 20:00 până joi ora 18:00, râurile din bazinele hidrografice:Crişul Negru (judeţele: Bihor şi Arad), Vişeu, Iza, Tur – bazin amonte Ac. Cӑlineşti şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Cӑlineşti (judeţele: Maramureş şi Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Lăpuş (judeţul Maramureş), Barcӑu (judeţele: Sӑlaj şi Bihor), Arieş – bazin amonte S.H. Baia de Arieş (judeţul Alba).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul miercuri ora 22:00 – joi ora 12:00 pe unele râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Bihor şi Alba.

Veștile proaste nu se opresc însă aici. Chiar dacă mâine, pe parcursul zilei, temperaturile vor fi ca de primăvără, în cursul nopții de joi spre vineri se va înregistra o schimbare bruscă a valorilor de temepratură. În decurs de doar câteva ore, temperaturile vor scădea brusc, chiar și cu 10-15 grade. Un val de aer polar va ajunge în țara noastră, astfel că vremea va fi mai mult închisă, cu precipitații care se vor putea transforma chiar și în lapoviță și ninsoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.