În județul Arad și în mai multe zone ale țării se anunță ploi abundente cu risc de viituri și inundații.

Astfel: COD PORTOCALIU
10 decembrie, ora 00 – 11 decembrie, ora 12: Carpații Occidentali, nordul Orientalilor, vestul Meridionalilor.
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali, pe rama vestică din nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 70-90 l/mp și, pe alocuri, 100-110 l/mp.

Ploile vor determina topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, crescând riscul producerii de viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale;
COD GALBEN
9 decembrie, ora 12 – 11 decembrie, ora 15
: vestul, nord-vestul, local centrul și sud-vestul țării.
Pe parcursul următoarelor 48 de ore, aria ploilor va fi în extindere, cuprinzând treptat cea mai mare parte a teritoriului. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și al Olteniei, precum și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali, ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă de peste 30-40 l/mp, iar în nord-vest, local 50-60 l/mp.


Notă: în special în zona Carpaților Meridionali și Occidentali, precum și în nordul Carpaților Orientali, vântul va prezenta intensificări, cu viteze la rafală de 70-80 km/h, iar pe creste 90-110 km/h. Temporar, rafale – în general – de 45-60 km/h se vor semnala și în vestul țării.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției