Cod roșu de inundații pe râul Sighișoara, afluent al Crișulului Alb

0
307

Hidrologii de la Apele Române Crișuri fac măsurători în regim special pe Crișul Negru și Crișul Alb pentru a determina debitul viiturilor.

Astfel la  stația hidrometrică Zerind (jud.Arad), viitura de pe Crișul Negru a înregistrat, la ora 17:30, un debit de 204mc/s față de normalul de 30,6mc/s.

La stația hidrometrică Ineu (Jud.Arad), viitura de pe Crișul Alb a înregistrat, la ora 18:30, un debit de 130mc/s față de normalul de 23,6mc/s. ,,Măsurătorile sunt efectuate cu echipamente performante ce oferă posibilitatea transmiterii debitelor direct în aplicația echipamentului. Noua tehnologie scurtează tipul efectiv deficat măsurătorilor și crește acuratețea datelor”,spun hidrologii.

În urma datelor transmise, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis o avertizare fenomene imediate pentru râul Sighișoara (afluent al Crișului Alb) care a depășit cota de inundație cu 15 cm. 

Avertizarea  hidrologică  ,,Cod Roșu”este  valabilă în data de 20.05.2021, în intervalul orar 18:00 – 24:00, pe râurile  din bazinele hidrografice Sighișoara (afluent al Crișului Alb), bazinul superior și mijlociu, în județul Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.