Codași în topul după Evaluarea Națională: doar doi elevi au reușit să ia 10

0
619

Evaluarea Națională s-a lăsat cu rezultate dezastroase în multe județe. În timp ce, în unele zone din țară se fac controale, în altele, evidențele arată că sute de elevi au ratat examenul. Aradul este codaș la capitolul medii, elevii cu note mari fiind efectiv o raritate. Doar doi elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2019, la nivel de Arad, situație întâlnită și în Caraș Severin. Cu asemenea rezultate, județul nostru s-a clasat în coada listei după clasamentul pentru notele de 10, la acest examen.

După Arad urmează județele Gorj, Giurgiu,Harghita, Tulcea și Teleorman, fiecare cu doar câte un elev eminent. Se poate și mai rău, adică cu niciun elev fruntaș, în Covasna neexistând un elev care să termine evaluarea cu nota maximă.

La polul opus, adică cu cele mai multe note de 10 se află Bucureștiul, cu 48 de elevi fruntași notați cu 10. Iași – 35, Cluj – 28, Dolj – 26, Constanța – 24, Argeș -23 și județul vecin, Timiș – 22.

Cât privește rezultatele la modul general, Aradul a avut o mede de 68,1 la sută cu medii peste 5, înainte de contestații. Procentul este chiar puțin mai mic decât în 2018, înainte de soluționarea contestațiilor. Media, la nivel național, este de 73,12%, înainte de soluționarea contestațiilor, ceea ce înseamnă că județul nostru este sub această medie.

Cel mai probabil, contestațiile nu au făcut schimbări semnificative în rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.