În urmă cu aproape un an de zile, numai asta o vedeam prin media și rețelele de socializare. Noi pedepse, infracțiuni și mai știu eu câte să apară în Codul rutier. Să nu credeți că scopul modificărilor din cod îl reprezintă neapărat reducerea accidentelor, adevărata misiune fiind de fapt găsirea unor noi modalități de a scoate bani de pe urma noastră.

Într-adevăr, cred că a mai crescut numărul accidentelor rutiere, vă dați seama cât sunt ei de grijulii să prevină acest lucru. Noile reguli sunt bune în contextul în care îi mai domolește pe vitezomanii care trec pe lângă tine cu o viteză de simți că te răstoarnă cu mașină cu tot.

Dragii mei, vedeți ce grijulii sunt aleșii noștri? Dar v-aș întreba și chiar vă rugăm să ne comunicați câte medicamente ne-au pus la dispoziție în perioada de pandemie, când au murit oameni din cauza lipsei de interes și tratament adecvat. În ce țară trăim?

Într-adevăr, trebuie făcute legi, dar să aibă în vedere ce salarii avem noi, în România, țara asta bătută de soartă, cu niște conducători care au uitat de noi, de popor.

E bine că avem oamenii legii pe drumuri, ca să nu le mai spun pe nume, și își fac treaba, deși unii… Dar asta e, nu este pădure fără uscături. Revin, din nou: a fost foarte greu înainte de 1989, dar nu ca și după 89. Nu mai știi cu cine și ce să votezi, dar până la urmă toți simțim la fel.

Am fost recent la București, dar pe toată distanța drumului nu cred că am întâlnit doi polițiști. Când am ajuns la Arad, situația era cu totul alta: mașini de poliție pe drumuri, agenți aproape la toate intersecțiile. Asta este, desigur, o treabă foarte bună. Că la unii le place, la alții nu, asta este.

Sunt bine venite unele modificări în Codul rutier, dar nu exagerări la amenzile alea, iar dotări sunt suficiente la nivelul nostru. Mai trebuie umblat în alte părți, mai ales că sunt în contact cu cetățenii.

Legiuitorii aceștia cu Codul rutier ne arată ce obligații avem noi, dar obligațiile celor de pe drumuri care ne opresc, nu le spun. Eu văd că interesul îl reprezintă banii care să-i ia de pe bietul cetățean.

Aproape săptămânal apare ceva în Codul rutier.

Nu cred că are un motor atâtea piese câte articole au scos aceștia cu Codul rutier. Aici nu trebuie să te concentrezi așa mult, mâine, poimâine va apărea și periuța de dinți în Codul rutier.

Recomandările redacției