Aventura lui Călin Cojocaru la Național Sebiș se încheie după trei ani și 5 luni. Antrenor și apoi manager la gruparea de pe malul Crișului Alb, timișoreanul de 39 de ani a obținut două locuri 4 și un loc 3 la cârma „alb-albaștrilor” în seria a IV-a a Ligii a III-a, iar după primele zece runde în prezenta stagiune echipa se clasează pe ultima treaptă a podiumului. Mai mult, ultimul rezultat, 2-1 cu Metalurgistul Cugir, adică prima înfrângere stagională a formației din județul Alba, nu anticipa o despărțire.
Însă, ACS Poli, divizionara secundă din orașul natal, l-a atras ca un magnet pe Cojocaru, care a și condus primele antrenamente în „alb-violet”. Din câte se pare, Ștefan Nanu va fi trecut pe linie moartă la gruparea de pe locul 19 a ligii secunde, iar fostul manager al sebișenilor, care a mai antrenat în cariera sa doar o altă divizionară terță, Millenium Giarmata, va avea puteri depline la echipă.
Mutarea lui Călin Cojocaru de la Național Sebiș la ACS Poli Timișoara a și fost confirmată de conducerea trupei de pe Bega printr-un comunicat pe pagina oficială de Facebook:
Călin Cojocaru, cooptat ca antrenor secund
„Începând de astăzi, 29 octombrie, Călin Cojocaru, ultima dată „principal” la Național Sebiș, a fost cooptat ca antrenor secund la Poli Timișoara. Timișo­reanul care a mai lucrat și la Mille­nium Giarmata completează astfel un staff care îi mai cu­prinde pe Ștefan Nanu (antrenor principal), Adrian Săvoiu (secund), Călin Frunză (antrenor cu portarii) și Victor Leahu (preparator fizic). Să fie într-un ceas bun!”
Cojocaru va debuta pe banca ACS-ului sâmbătă, pe teren propriu, în partida cu Aerostar Bacău, dar – până una alta – și-a luat rămas bun de la echipa pe care o lasă pe locul 3 în seria a IV-a a Ligii a III-a. „Le mul­țumesc din suflet sebișenilor pentru încrederea și susți­ne­rea acordată în cei trei ani și jumătate de când am devenit antrenorul și apoi și condu­cătorul clubului Național. Res­pectul și aprecierea mea merg în special către domnii Gheor­ghe Feieș și Radu Demetres­cu, care înțeleg foarte bine fenomenul fotbalistic și importanța pe care o are sportul și implicit fotbalul în cadrul unei comunități. Am primit o șansă importantă din partea unui club important din ora­șul meu, dar pe de altă parte îmi pare rău că mă despart de colectivul frumos și unit de la Sebiș. Am lucrat cu băieți de caracter, fotbaliști valoroși, care sunt sigur că își vor atinge obiectivele la Sebiș. Totodată, din punctul meu de vedere, Cosmin Merșca me­rită o șansă ca antrenor principal. Este un băiat foarte dedicat și loial clubului, care a acumulat multă știință de la antrenorii cu care a lucrat în ultimii ani. La rândul meu, am acumulat mult la Sebiș în anii în care am activat acolo, le voi fi veșnic recunoscător oamenilor de acolo. Plec cu marele regret că nu am dus Naționalul în Liga a II-a, un oraș ca Sebișul, cu o așa bază sportivă, ar merita acest lucru”, ne-a declarat Călin Cojocaru.

Recomandările redacției