Chiar dacă nu a făcut un meci strălucit, Sebișul și-a atins scopul cu Hermannstadt II, legând cel de-al cincilea succes la rând în seria a IV-a a Ligii a III-a. Probabil, suporterii Naționalului se așteptau la goluri mai multe în poarta lui Ciorgovean, după scorul de tenis din tur (6-0), dar și pentru că jumătate din echipa vizitatoare a fost formată din fotbaliști de 17-18 ani, fără a-i avea lângă ei pe Iulian Popa sau Lupu, fotbaliști cu meciuri în Liga 1. „Mă așteptam să avem un meci greu prisma ultimelor două ce ne-au solicitat mult. Nu a fost deloc simplu să batem Lugojul și Cermeiul, am făcut efort mare și astăzi am început mai greu. Cu toate astea, am am reușit să ne impunem. Nu mi-era teamă că adversarii vor să răzbune acel 0-6 din tur de la Sibiu, dar mi-era teamă de atitudinea jucătorilor mei și – bineînțeles – de Dumnezeu. Dar, am reușit să trecem cu bine și de acum nu ne mai gândim decât la partida următoare, cu Filiașul. Nu ne uităm la clasament, nu ne interesează ce fac ceilalți, vrem să câștigăm și ultimele două partide și apoi tragem linie”, a spus Călin Cojocaru, managerul formației de pe Crișul Alb.
Ca „satelit” primit de FRF în Liga a III-a, Hermannstadt II e nevoită să joace în permanență cu trei fotba­liști Under 19 și alți cinci, Under 21. Cu toate astea, cel mai bătrân titular al sibienilor la Sebiș a fost născut în anul 1996 (Cătinean), pentru ca cel mai tânăr să facă parte din generația de 2001 (Giura), plus alți trei de 2000. Așadar, Bogdan Piko a avut la dispoziție un lot foarte tânăr, care nu a reușit să obțină nimic în fața unei formații mult mai rodată în bătăliile eșalonului trei. „Sunt mulțumit de joc, de atitudinea băieților, păcat că am ratat la 0-0 câteva situații promițătoare. În schimb, au marcat cei de la Sebiș, practic
s-au impus datorită experienței, nu degeaba sunt locul doi. Noi am jucat cu mulți copii, de fapt ne știm rolul, acela de a crește copii pentru prima echipă, care din vară va juca în Liga 1. Sunt convins că o parte dintre ei vor face pasul la prima echipă, poate nu imediat, dar sunt fotbaliști cu potențial. Am studiat clasamentul, chiar și după eli­minarea partidelor cu CNP Timi­șoara și tot nu avem cum să retrogradăm de pe locul 12. În seriile doi și trei, sunt echipe ce stau mai prost decât noi când vine vorba despre raportul număr de etape, mai multe la ei, respectiv număr de puncte”, spune tânărul tehnician, fost fotbalist la Metalurgistul Cugir.

Recomandările redacției