• Poșta are întârzieri mari în plata pensiilor
  • Două categorii de pensionari: unii își primesc pensiile la timp, alții nu.
  • Poșta a primit banii de la Casa de Pensii dar i-a folosit pentru altceva.
  • Pensiile sunt plătite în funcție de încasări

 

Pensionarii arădeni au ajuns să fie împărțiți în două categorii, cei care își primesc pensiile la timp și cei care nu. Pensionarii care s-au „modernizat” și au ales să-și primească drepturile bănești pe card nu au niciun motiv să se plângă de întârzieri, pentru că banii le sunt virați la timp de Casa Județeană de Pensii. Pensionarii care au rămas însă „în grija” Poștei Române au toate motivele să fie nemulțumiți. Deși și în cazul acestora Casa Jude­țeană de Pensii s-a achitat de obligații, Poșta nu a putut să o facă. Motivul? De vină este modul de lucru al companiei, care, din informațiile noastre a încasat pur și simplu banii și i-a folosit pentru alte cheltuieli, în timp ce pensiile sunt plătite din încasările făcute. Iar dacă încasările merg prost, și pensiile sunt plătite cu greutate. Deși au trecut câteva zile din luna mai, un număr important de pensionari arădeni nu și-au primit încă pensiile aferente lunii aprilie, care trebuiau plătite până la sfârșitul lunii. În aceste condiții, oamenii sunt revoltați și îi iau la întrebări pe poștași ori de câte ori îi văd, iar aceștia nu au cum să le dea un răspuns satisfăcător, având în vedere că vina nu le aparține lor.
Mai trebuie spus că din informațiile noastre, cei care nu și-au primit pensiile, mai trebuie să aștepte. „Din câte știm, problema nu va fi rezolvată nici luni. Cei care au avut norocul să-și primească pensiile din banii încasați de Poștă pot sta liniștiți, dar ceilalți, mai ghinioniști, mai trebuie să aștepte. Plățile se vor efectua doar în măsura în care se vor face încasări, ceea ce reprezintă o sumă foarte mică”, sus­țin sursele noastre.
Potrivit unor informații, un pensionar arădean cu inițiativă a sunat la București, la Compania Națională Poșta Română, după care a fost căutat de factorul poștal pentru a-i da pensia, semn că unele probleme se pot rezolva doar cu ajutorul unor intervenții.

Recomandările redacției