Orice s-ar spune, și trebuie să recunoaștem, întotdeauna politicul și-a arătat puterile cam în toate domeniile. Orice decizie este luată, ea trebuie trecută prin filtrul politicului, care totodată o asumă. Și aici, însă pot interveni multe, că nu sunt oameni potriviți puși la locurile potrivite. Iar atunci lucrurile pot să scârțâie, să ia altă direcție.

Acum am văzut destul de bine ce s-a întâmplat după anul 1989. Degeaba mai zicem noi că timpul le rezolvă, pentru că rezolvarea vine, de cele mai multe ori, mult prea târziu. Dar subiectul nostru de astăzi este altul. Este vorba de un primar tânăr, cu multă energie în dumnealui, dar care demonstrează și capacitate. Nu are liniște, nici măcar când ne dă și nouă câteva detalii despre ce face dumnealui. Este vorba despre domnul Cristian Feieș, primarul orașului Sebiș, care și-a făcut o echipă alcătuită numai din tineri și au pornit la drum.

Să știți că munca acestei echipe conduse de primarul Cristian Feieș are rezultate notabile, care se văd atât în orașul Sebiș, cât și în satele aparținătoare: Sălăjeni, Donceni și Prunișor. În fiecare s-a făcut câte ceva, dacă ne uităm bine și vrem să recunoaștem, ceea ce nu se pune problema la noi.

Întotdeauna Sebișul a fost administrat bine, cu excepția a patru ani, de care nu mai este cazul să mai vorbim noi, pentru că cetățenii știu mai bine.

Domnule primar, cum stau lucrurile la Sebiș?

– Cum să stea, foarte bine! Noi muncim, iar viața merge înainte. Dacă arunci privirea în stânga sau în dreapta sau treceți prin Sebiș, se văd la concret rezultatele. Ceea ce noi vorbim acum, domnule Voicu, se întâmplă pe teren. Rezultatele sunt evidente și în satele aparținătoare: Sălăjeni, Donceni și Prunișor. Observi niște schimbări făcute în ultima vreme.

Știm cu toții cum era centrul Sebișului și cum era aici, în zona sensului giratoriu, când ploua mai mult.

Și totuși, cu ce vă mai lăudați, domnule primar?

– În primul rând, mă laud că am echipă bună, cu care am pornit la drum. Am o foarte bună colaborare cu domnul viceprimar Marius Turnea. Suntem amândoi pe aceeași linie, de a moderniza orașul nostru Sebiș și, bineînțeles, satele care îi aparțin.

O lucrare la care se muncește la foc continuu, de când a început, este pista de biciclete. Avem noroc că de această lucrare se ocupă firma arădeană INTECO HOLDING și nu avem niciun fel de emoție că nu va decurge totul ca la carte.

Se lucrează, de asemenea, la modernizarea iluminatului public, precum și la ambulatoriul Spitalului Orășenesc sau la blocurile de locuințe sociale ANL. Extinderea corpului Spitalului Orășenesc Sebiș, spații verzi, amenajarea turnului de apă în satul Prunișor, amenajarea unui loc de joacă în satul Donceni și Sălăjeni, reprezintă alte proiecte ale noastre.

Apă, canal și gaz prin programul Anghel Saligny.

Grădinița, ateliere școlare, intră în atenția noastră.

Asfaltăm porțiunea între rigolă și carosabil.

Am înființat ansamblul de dansuri din Sebiș, care a fost prezent și pe scena din Slatina de Criș. O activitate bogată are și Fanfara de la Sebiș. Vom avea întâlnire în fiecare sat cu fiii satului.

Am redeschis secția de pediatrie. Aici vin cam de pe toată Valea Crișului, până la Hălmagiu.

Deci ceea ce v-am prezentat sunt obiective la care se lucrează și unele au fost începute de anul trecut. Unele dintre lucrări se vor finaliza anul acesta.

Așadar, dragul meu, lucrările sunt la vedere.

– Așa este, domnule Voicu Sida, iar împreună cu domnul viceprimar și Consiliul Local ne punem în practică ceea ce așteaptă cetățenii de la noi și îi asigurăm că nu îi vom dezamăgi, iar ușa noastră este deschisă pentru fiecare cetățean.

Discuție cu Cristian Sîrb, directorul spitalului

Domnule director Cristian Sîrb, cum vedeți implicarea domnului primar Cristian Feieș în ceea ce privește sistemul de sănătate?

– Vă spun că absolut orice am avut nevoie am fost ajutat. Și cu proiectele astea și cu toate lucrările, domnul primar s-a implicat la maxim. Avem o foarte bună colaborare cu domnia sa și uitați-vă prin Sebiș ce a făcut și ce face de când este primar!

Așa este, domnule director!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției