liceuO delegaţie formată din cinci elevi (Alin Negrea, Loredana Mot, Camil Bocăniciu, Denisa Stana, Kevin Trabalka) şi trei profesori (Eugen Bocăniciu, Diana Duca, Loredana Tănase) de la Colegiul Naţional ,,Vasile Goldiş” Arad a participat la ultima mobilitate din cadrul proiectului multilateral Comenius ,,First Real European School Cultural Olympics”, care a avut loc în Tuusula, Finlanda.
Reprezentanţii şcolii au purtat mesajul de prietenie al instituţiei arădene înspre celelalte şcoli partenere în proiect, realizând, de această dată, o punte de comunicare prin intermediul muzicii. În acest scop, ţările partenere (Germania, Finlanda, Olanda, România şi Turcia) au avut de adunat informaţii despre tradiţiile, despre porturile populare, despre muzica tradiţională a fiecărei ţări.
Punctul central al întâlnirii a fost spectacolul oferit de fiecare ţară implicată în proiect, momentul românesc bucurându-se de o foarte mare apre­ciere în rândul celor prezenţi.
„Ca urmare a acestei întâlniri de proiect a fost realizată o mai bună cunoaştere şi înţelegere a sistemului de învăţământ, a civilizaţiei şi culturii din Finlanda, au fost dezvoltate competenţele de comunicare în limba engleză ale participanţilor, s-au legat prietenii şi s-au dezvoltat aptitudini noi în ceea ce priveşte realizarea de workshop-uri tematice“, ne-a declarat prof. Loredana Tănase, coordonatorul proiectului.

Recomandările redacției