particularO delegație de la Colegiul Particular „Vasile Goldiș” a participat la a treia întâlnire din cadrul Proiectului Comenius Multilateral „Innovation and perfor­mance through ICT”, care a avut loc în Spania.
„În acest proiect sunt implicate școli din România, Belgia, Spania și Turcia. Scopul proiectului vizează utilizarea avansată a calculatorului, atât la școală cât și acasă, în scopul transformării acestui instrument tehnic, pentru elevi dintr-un partener de joacă într-un mijloc de învă­țare eficientă, iar pentru pro­fesori, dintr-un mijloc de informare și re­dactare într-un aliat pentru performanță didactică“, ne-a declarat prof. Raluca Șonca, coordonatoarea proiectului.
La această întâlnire de proiect au participat patru cadre didactice: Raluca Șonca -coordonator de proiect, Camelia Marincaș, Elena Iga, Alina Rus și patru elevi: Papp Denis Gabriel (clasa a IX-a), Pop Alexandru Daniel (clasa a X-a), Siladi Gabriel (clasa a XI-a) și Plavea Sebastian Remus (clasa a XII-a).
În prima zi a vizitei în Spania, a avut loc deschiderea oficială unde fie­care coordonator de proiect a prezentat delegația, școala și orașul din care provine.
În următoarele zile, s-a lucrat în școală, elevii participând la ateliere de lucru pe diferite teme. Elevii au lucrat în primul rând la platforma proiectului, reușind să realizeze articole pentru revista electronică, lecții, teste și filmulețe pentru platformă.
„Pe lângă activitățile din școală, au avut loc și anumite vizite tematice, pentru ca oaspeții să se fami­liarizeze cu istoria, geografia și tradițiile zonei respective: vizitarea orașului Madrid (Palatul Regal, Muzeul Prado), vizitarea orașului Toledo. Ultima seară a fost dedicată evaluării întâlnirii de proiect, aceasta realizându-se în cadrul unei cine festive“, a mai declarat Şonca.
Proiectul se derulează pe parcursul a doi ani (2012-2014), având alocat un buget de 24.000 euro.
Următoarea vizită din cadrul proiectului va avea loc în luna mai a anului viitor, în Belgia.

Recomandările redacției