Coloane de camioane la Nădlac, după trei zile de restricții de circulație

0
1325

Coloane de camioane s-au format, luni, la ieşirea din ţară prin cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, după ce ţara vecină a impus restricţii de circulaţie timp de trei zile pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, scrie agerpres.ro.

La Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, deşi au fost deschise şase artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, de trei ori mai multe decât în zilele obişnuite, şoferii aşteaptă în coloană formată pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă pentru efectuarea formalităţilor de ieşire cel puţin 180 de minute. Site-ul informează că traficul este intens şi se înregistrează „un număr foarte mare de automarfare prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară”.

Aglomeraţia se înregistrează în condiţiile în care vineri, sâmbătă şi duminică nu s-a putut intra cu vehicule mai mari de 7,5 tone pe teritoriul Ungariei, pe timpul zilei.

Ungaria anunţase încă de joi că se va aplica restricţii pentru că 20 august este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, iar în weekend în mod obişnuit este interzisă circulaţia TIR-urilor.

La Nădlac I, timpul de aşteptare pentru camioane este de aproximativ o oră (50 de minute), aici fiind deschisă o arteră pentru control. La Vărşand se aşteaptă cel puţin 100 de minute, fiind disponibile două artere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.