Colosseumul, Forul Roman, Colina Palatină și Pompei au fost închise!

0
167

Italia este ţara europeană unde au izbucnit mai multe focare de coronavirus, epidemia de COVID-19 fiind în floare. Astfel, în încercarea de a limita răspândirea virusului, mai multe orașe turistice au fost închise, scrie Click.
În Italia au fost luate măsuri speciale de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Astfel, autoritățile italiene au luat, duminică, 8 martie, decizia de a închide principalele monumente şi locuri turistice din ţară.
Colosseumul din Roma va fi închis începând de duminică şi până la 3 aprilie, respectând astfel decretul extraordinar aprobat duminică în zori de guvernul ita­lian. „În conformitate cu decretul preşe­dintelui Consiliului de Miniştri din 8 martie 2020… Parcul Arheologic al Colloseumului şi monumentele aferente (Colosseumul, Colina Palatină, Forul Roman, Domus Aurea) vor respecta dispoziţia guvernamentală şi vor suspenda programul cu publicul până la 3 aprilie”, se poate citi pe pagina web a parcului arheologic.
Turiştii au găsit duminică închise şi popularele Terme ale lui Caracalla, un complex de băi termale ce a funcţionat mai bine de 300 de ani în Roma Antică. De asemenea, în Napoli, accesul la ruinele oraşului Pompei a fost suspendat pentru a respecta dispoziţiile decretului guvernamental, care stabileşte închiderea tuturor muzeelor de stat şi a locurilor de cultură.
Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a semnat duminică dimineaţa decretul care are ca scop limitarea răspân­dirii coronavirusului şi care izolează practic aproape 16 milioane de persoane care locuiesc în regiunea Lombardia şi în alte 14 provincii italiene din nord, notează Agerpres. Conform decretului, muzeele, teatrele, cinematografele şi alte instituţii culturale rămân închise în întreaga ţară, şi nu doar din aşa-numita zonă roşie din nord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.