Coman nici nu a intrat la vot, Andras Mako e noul președinte interimar AJF Arad

0
349

În condiții speciale, de distanțare socială, cauzate de epidemia de coronavirus, membrii Comitetului Executiv al Asociației Județene de Fotbal Arad s-au reunit în sala de ședințe a sediului din Subcetate pentru a-l alege pe cel care îi urmează lui Adrian Lucaci. Fostul președinte a decedat în Duminica de Florii după ce s-a luptat ani buni cu o boală grea.
Întrunirea nu putea debuta decât cu un moment de reculegere în memoria lui Adi Lucaci, fără îndoailă cel mai bun șef al fotbalului județean arădean după Revoluție încoace. Apoi, anticipând ceea ce va urma, Ovidiu Coman l-a propus pentru funcția de președinte interimar pe celălalt vicepreșe­dinte al AJF, Andras Mako, retrăgându-se – practic – singur din cursă. Puși în fața faptului împlinit și ceilalți membri ai CE: Cătălin Puia, Ciprian Horga, Ionel Iovescu, Dinu Donca și Răzvan Cadar au aprobat numirea lui „Boandi”, cel care va conduce AJF-ul până la Adunarea Generală Extraordinară ce va fi convocată la ieșirea din starea de urgență și în urma căreia se va da un mandat de președinte până în anul 2022.
Andras Mako s-a născut pe 30 septembrie 1967 la Chişineu-Criş și de-a lungul celor 30 de ani petrecuţi pe gazon a îmbrăcat tricoul echipelor Strungul Chişineu- Criş, Crişul Chişineu-Criş (unde a evoluat inclusiv alături de fiul său, Sebastian, în sezonul 2007-2008, Olimpia Pădureni, Steaua Grăniceri, Victoria Şepreuş, Victoria Berechiu, Recolta Apateu şi Recolta Satu Nou. De altfel, la Satu Nou, a fost antrenor-jucător, după care s-a întors la prima „dragoste”, arbitrajul. „Boandi” a absolvit încă din 1988 cursurile de arbitraj, însă s-a axat pe cariera de fotbalist, așa că steagul l-a mai ridicat doar timp de 5 ani după agățarea ghetelor în cui. A fost și conducător de club la Satu Nou, după care a intrat în rândul observatorilor de joc, dar și în structura de conducere a Asociației Județene de Fotbal, în calitatea sa de vicepreședinte legându-și numele de competiții precum Cupa Satelor, campionatul județean de mini-fotbal și, bineînțeles, Cupa Boandi, care a ajuns la a 16-a ediție.
„Nu credeam că voi lua loc vreodată pe scaunul regretatului Adi Lucaci, dar iată că nu ne putem opune sorții. Mulțumesc colegilor din Comitetul Exe­cutiv pentru încredere, este o recu­noaștere a unei vieți petrecute pe gazonul verde. Sunt legitimat ca jucător din 1978, de la 11 ani, la Strungul Chișineu-Criș, am jucat fotbal până am fost desemnat ca veteran al Asociației, apoi am fost arbitru și observator, conducător de club și vicepreședinte AJF. Voi încerca în acest scurt mandat să ajut cu ceea ce pot, împreună cu colegii vrem să luăm cele mai bune decizii pentru fotbalul județean, greu încercat de această pandemie. Ard și eu ca tot județul, ne e dor tuturor de fotbal, dar sănătatea e mai presus de orice. Așteptăm cu răbdare ca organele abilitate, guvernanții, Ministerul Sportului și FRF-ului să stabilească un calendar de reluare a competițiilor. Când se va da verde pentru reluarea antrenamentelor vom vedea ce e de făcut pentru binele fotbalului județean. Mai sperăm ca și de acum înainte comunitățile locale să sprijine fotbalul, pentru că fără acest ajutor activitatea sportivă nu s-ar putea desfașura. Sunt optimist, țin legătura zilnic cu colegii din județ și încerc să le țin moralul sus. Pe fotbaliști îi îndemn să se pregătească fizic așa cum pot, respectând cerințele de distanțare socială și sper să ne vedem în curând la noi jocuri oficiale de fotbal. Doamne ajută!”, au fost primele cuvinte ale lui Andras Mako în calitate de preșe- dinte interimar al AJF Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.