Comemorare centenară de la moartea reginei Elisabeta I

0
341

Comemorarea a 100 de ani de la moartea reginei Elisabeta I a României a  avut loc ieri într-un cadru solemn la Castelul Regal de la Săvârşin. La eveniment au fost prezenţi Principesa Margareta şi Principele Radu, Arhiepiscopul Aradului şi numeroase per­sonalităţi din administraţia locală şi judeţeană. Evenimentul a avut loc la biserica ortodoxă din Săvârşin, unde a slujit preotul pa­roh, împreună cu ierarhul locului.
De numele lui Carol I şi a Elisabetei I se leagă cea mai lungă domnie din întreaga istorie a României. De asemenea anul acesta se sărbătoresc şi 150 de ani de la întronarea regelui Carol I.
„A fost o onoare deosebită pentru mine să particip la acest eveniment dedicat memoriei Reginei Elisabeta, la Săvârșin, un loc simbolic pentru Casa Regală a României. Regina Elisabeta a fost o personalitate remarcabilă, contribuția ei    deosebită în domeniul dezvoltării artei și tradițiilor românești, dar și propria-i activi­tate publicistică, înscriind-o în rândul marilor oameni de cultură ai țării noastre.  Regina Elisabeta a lăsat o moșternire culturală bogată și autentică, fiind de datoria noastră să-i arătăm prinosul de recunoștință”, a declarat Subprefectul Județului Arad, Florentina Horgea, prezen­tă la eveniment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.