Comemorarea a 100 de ani de la moartea primei regine a României

0
506

Prima regină a României, Elisabeta, a fost comemorată joi, 18 februarie la Biserica Ortodoxă din Săvârşin. Familia Regală a României reprezentată prin Principesa Margareta şi Principele Radu şi împreună cu alţi zeci de oameni au fost prezenţi la eveniment.
De asemenea, tot în acest an se împlinesc 150 de ani de la întronarea lui Carol I în fruntea Regatului României în anul 1866, un eveniment care a marcat istoria întregii ţări.
Regina Elisabeta a fost un mare iubitor de arte, scriitoare şi fondatoarea a numeroase instituţii caritabile şi mai ales un sprijin adevărat timp de aproape 50 de ani pentru primul rege al României, Carol I de Hohenzollern.
Au fost prezenţi oameni din lumea politică locală şi judeţeană în frunte cu primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean. La ceremonia de comemoare a participat şi Înalt PreaSfinţitul
Timotei, Arhiepiscopul care a slujit în fruntea unui sobor de preoţi.
Regina Elisabeta, numită în popor şi  „mama răniţilor“, a fost fiica lui Hermann, principe de Weid, s-a căsătorit în 1869 cu domnitorul Carol I al României, devenind în anul 1881 prima regină a României şi s-a stins din viaţă în data de 18 februarie 1916 la Curtea de Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.