Comemorarea Eroilor de la Păuliș, un eveniment de înaltă simțire patriotică

0
661

Sâmbăta ce urmează, adică în 19 septembrie a.c. se împlinesc 71 de ani de la luptele eroice din septembrie 1944, lupte purtate pe plaiurile arădene, pentru apărarea Defileului Mureșului impotriva trupelor hortiste invadatoare pentru păs­trarea suveranității și integri­tății patriei noastre, România. Comunitatea de la Păuliș în frunte cu administrația Primăriei, respectiv cu primarul Petru Nicoară fac din timp pregătiri pentru a întâmpina cum se cuvine această deosebită come­morare, fiind vorba de luptele susținute de jertfa supremă a unor tineri excepționali ce și-au pus viața în joc pentru apărarea patriei lor și a neatârnării ei.
„Pentru comuna Păuliș, sămbătă va fi o zi deosebită, fiind dedicată comemorării celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă.
Festivitatea va începe la Lipova, cu depunere de coroane de flori la Troițele din incinta Unității Militare, se va continua apoi cu o procesiune religioasă urmată de o depunere de coroane de flori la Cimitirul Eroilor din Radna.
Dupa terminarea acțiunilor din Lipova, se va face deplasarea spre Monumentul Eroilor de la Păuliș unde va avea loc, de asemenea, un ceremonial religios și unul militar în onoarea eroilor căzuți, ceremoniale urmate de depu­nerea de coroane de flori și de câteva alocuțiuni despre acele momente tra­gice și des­pre ce au însemnat ele în timp pentru generațiile ce au urmat, insistându-se și pe semnificația generală a evenimentului comemorat“ – ne precizau oficiali din cadrul Primăriei Comunei Păuliș.
Mai trebuie adăugat că de la ora 11, la Biserica Ortodoxă din Păuliș va avea loc Liturghia Arhierească cu Parastas pentru omagierea eroilor trecuți în aceste tragice condiții spre veșnicie. Începând cu ora 13, invitații pot participa la masa co­­- memorativă ce va avea loc la Căminul Cultural din Păuliș.
„Comemorarea Eroilor reprezintă pentru comuna Păuliș un prilej spiritual foarte important prin care aducem omagiul nostru acelor tineri care au luptat și au dat jetfa supremă – propria lor viață – pentru patria noastră, România și-i invităm pe toți cei care simt că doresc s-o facă, să ne fie alături“ – sublinia pri­mul edil al Comunei Păuliș.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.