Comemorarea Eroilor de la Păuliş

0
678

Data de 19 septembrie 2015 a fost marcată la Păuliş de manifestarea prilejuită de împlinirea a 71 de ani de la luptele eroice din Al Doilea Război Mondial, lupte susţinute de Armata Română împotriva armatelor hortisto-hitleriste în perioada 14-20 septembrie 1944.
Festivitatea a început cu depuneri de coroane de flori la troiţa din incinta unităţii mili­tare din Radna şi la Cimitirul Eroilor, urmată de o slujbă de pomenire.
Momentul festiv s-a conti­nuat la Monumentul Eroilor de la Păuliş, unde un sobor de preoţi, alături de Înaltpreasfinţitul   Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor trecuţi spre veşnicie.

O surpriză foarte plăcută a fost sosirea „Ştafetei vetera­nilor” alcătuită din militari angajaţi voluntar în grupul „Invictus România”, care au înmânat dra­pelul tricolor veteranului de război Constantin Mărăcine, ca un omagiu dedicat tuturor ve­teranilor, care la rândul său          l-a înmânat primarului comunei Păuliş, Petru Nicoară.
Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane de flori din partea unor instituţii de stat. La acest ceremonial, pe lângă alte oficialităţi, a participat şi prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac, care a înmânat diplome şi me­dalii comemorative veteranilor supravieţuitori ai acelor vremuri de glorie.
Au fost depuse coroane de flori şi jerbe din partea vetera­nilor de război, a Arhiepiscopiei Aradului şi bisericilor ortodoxe, a structurilor MApN şi MAI, a ANVR şi ANCMRR, primăriile din Lipova, Păuliş, Ghioroc, a instituţiilor de învăţământ şi a partidelor politice.
Această sărbătoare tradi­ţio­nală  a fost încheiată apoteotic cu defilarea drapelului de luptă şi a gărzii de onoare a Batalio­nului „Radu Golescu” din Arad.
După manifestările de la Monumentul Eroilor, a urmat slujba religioasă de pomenire la Biserica Ortodoxă din Păuliş, urmată în încheiere de masa festivă care a avut loc la Căminul Cultural din Păuliş, unde au fost invitaţi toţi cei prezenţi.
La acest eveniment au luat parte aproximativ 250 de persoane din diferite părţi ale ţării. Au participat veteranii şi apar­ţinătorii acestora care au reve­nit la Păuliş pentru a revedea locurile unde au luptat sub comanda căpitanului Ioan Fătu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.