La Paris, duminică a avut loc ceremonia de comemorare a sfârşitului Primului Război Mondial. Peste 70 de şefi de stat şi de guvern, între care preşedintele SUA, Donald Trump, preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel, participă la cea de-a 100-a aniversare a Marelui Armistiţiu al Primului Război Mondial.

O activistă topless a mişcării feministe Femen s-a apropiat de convoiul în care se afla preşedintele SUA, Donald Trump, ajungând la câţiva metri de convoi înainte de a fi oprită de forţele de securitate, relatează agenţia Reuters.

Potrivit fotografiilor făcute în timpul incidentului petrecut pe bulevardul Champs-Elysees, pe corpul activistei era scris mesajul „pacificator fals”.

O altă activistă topless a încercat să se apropie de vehiculele în care se aflau diverşi lideri de stat însă a fost oprită.

Convoiul preşedintelui Trump a ajuns la Arc de Triomphe la scurt timp după ora locală 11.00, pierzând momentul exact în care în urmă cu 100 de ani s-a încheiat Primul Război Mondial.

Recomandările redacției