După ce, recent, au expirat autorizațiile comerciale, polițiștii încep să demareze controale pentru toți cei care își desfășoară activitatea în comerț. Aceștia urmează să fie verificați și, în cazul în care nu au autorizațiile la zi, ei vor trebui sancționați.

În această categorie intră și cei care își desfășoară activitatea pe terase, cu toții fiind vizați și supuși controlului în perioada care urmează.

Agenții economici arădeni care nu și-au vizat autorizațiile de funcționare și de desfășurare a activității de alimentație publică, precum și avizele privind orarele de funcționare și de terasă se pot aștepta ca polițiștii locali din cadrul Biroului Activitate și Control Comercial să le bată la ușă în zilele care urmează.

Controalele se vor desfășura în baza prevederilor HCLM 192/2017, privind Regulamentul de desfășurare a activităților economice și al piețelor în municipiul Arad.

Până acum, având în vedere că termenul de vizare a documentelor a expirat la data de 30 aprilie 2019. polițiștii locali au demarat seria controalelor și, în municipiul Arad, 177 de agenți economici care desfășoară activități de alimentație publică nu și-au vizat documentele din categoriile sus-menționate. Celelalte domenii de activitate comercială însumează 1895 de agenți economici ce au întârziat aplicarea vizei pentru anul 2019 pe autorizațiile și/sau avizele pentru orarul de funcționare.

Și aceștia, la rândul lor, vor face obiectul verificărilor inițiate de Biroul Activitate și Control Comercial. În total, datoria către bugetul local acumulată de comercianții vizați de controalele polițiștilor locali se ridică la 951.503 lei.

Recomandările redacției