În tot acest context pandemic, poliția face verificări zilnice pentru a stabili dacă regulile legate de pandemie sunt respectate. Cu toate acestea organele de control au constatat că nu au pe cine să amendeze deoarece majoritatea comercianților din municipiu s-au conformat restricțiilor temporare impuse de incidența ridicată a cazurilor de îmbolnăvire cu covid-19. În două săptămâni de verificări zilnice au fost întocmite numai cinci procese verbale de sancționare a contravențiilor.

Începând cu data de 25 octombrie a.c., polițiștii locali, împreună cu lucrători din cadrul IPJ și cu jandarmii arădeni, verifică modul în care societățile comerciale de pe raza municipiului respectă prevederile HG nr.1130/2021, în principal funcționarea în intervalul orar 5,00—21,00.

Cu o medie de aproximativ 20 de firme controlate zilnic, s-a constatat că majoritatea agenților economici se conformează restricțiilor temporare impuse de incidența ridicată a cazurilor de îmbolnăvire, fiind întocmite doar 5 procese verbale de sancționare a contravențiilor, în două săptămâni de verificări”, transmit cei de la DGPL Arad.

Recomandările redacției