Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad a desfăşurat în trimestrul al II-lea o acţiune tematică de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a produselor din carne. „S-a urmărit în special modul în care operatorii economici respectă prevederile legale privind modul de informare a consumatorilor prin înscrierea elementelor de identificare şi caracterizare, calitatea produselor, condiţiile de depozitare şi expunere la comercializare, precum şi modul de afişare al preţurilor. Au fost verificaţi 76 operatori economici ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului şi jude- țului Arad”, a declarat Gheorghe Iancu, comisarul şef adjunct al CJPC Arad. Comisarii au constatat deficienţe la 61 de firme, din cele 1.492 kilograme de produse controlate au fost găsite diverse nereguli la 233 de kilograme. „Au fost depistate modificări organoleptice şi produse neconforme identificate prin prelevări de probe şi analize de laborator. Alte nereguli au constat în lipsa de informaţii complete privind elementele de identificare şi caracterizare; nerespectarea condiţiilor de expunere la comercializare şi neafişarea preţului într-o formă clară, neechivocă şi uşor de citit. Pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor au fost aplicate 61 sancţiuni contravenţionale în sumă de 337.000 lei”, a ţinut să precizeze Iancu.

Actualitate 17
Viceprimarul Ilie Cheșa: „Conducerea clubului UTA are datoria morală de a asigura deplasarea abonaților la Oradea!“
citește mai mult »