În urma unor sesizări, polițiștii locali au efectuat vineri, 1 iulie, în zona Piaței Obor, un control de verificare a zonelor în care se desfășoară în mod ilicit activități comerciale. Constatând la fața locului ocuparea domeniului public de către persoane fizice, fără a deține acord de ocupare a domeniului public, pentru a eluda plata taxei privind utilizarea mesei în incinta pieței, polițiștii locali au trecut la treabă.

Această practică este una frecventă în zona de intrare spre Piața Obor, impietând accesul spre zona comercială. Persoanele respective au fost avertizate verbal de nenumărate ori de către polițiștii locali, dar au ales să nu se conformeze cerinței de a intra în legalitate, prin comercializarea obiectelor în interiorul pieței amenajate în acest sens“, ne-a declarat Ralu Cotrău, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Arad.
Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni, două cu avertisment și o amendă de 2.500 lei, cu plata sumei de 1.000 lei în maximum 15 zile.
„Atenționăm cetățenii care comercializează obiecte în spații neamenajate să nu mai ocupe domeniul public fără acord de ocupare a domeniului public emis de Primăria Municipiului Arad, în caz contrar, acestea pot fi sancționate contravențional cu amendă cuprinsă între 2.000-2.500 lei“, mai spune Ralu Cotrău.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției