Comisia de Afaceri Europene a Camerei Deputaților a avut ieri zi de lucru la Arad

0
184

caprarPentru prima oară în istoria sa, Comisia de Afaceri Europene a Camerei Deputaților şi-a organizat o şedinţă de lucru în afara Palatului Parlamentului. Aradul a fost oraşul ales, evenimentul s-a desfăşurat la sediul Prefecturii, iar tema discutată  a fost armonizarea pieței muncii din România cu realitățile economice din ţară și din Uniunea Europeană. La dezbatere au parti­cipat deputaţii membri ai comisiei, șefi ai instituțiilor deconcentrate din judeţ și reprezentanți ai mediului universitar arădean.
Președinta Comisiei, Ana Birchall, a reliefat faptul că ieșirea comisiei din cadrul convențional al Parlamentului s-a născut din ideea de a implica şi comunitățile locale în actul decizional, de a deschide Comisia de Afaceri Europene spre idei noi și spre dezbateri care să aducă un plus de cunoaștere și experienţă. „Una dintre soluțiile de îmbunătățire a calificării forței de muncă este adaptarea continuă a ofertei educaționale spre nevoile unei piețe a forței de muncă în continuă și rapidă evoluție. Există la nivel european o problemă majoră a șomajului în rândul tinerilor, iar factorii de decizie trebuie să răspundă acestei provocări prin politici adecvate”, a spus Ana Birchall.
Un merit în deplasarea Comisiei de Afaceri Europene a Camerei De­putaţilor la Arad îl are deputatul Dorel Căprar, el fiind membru al acestei comisii. „Mă bucur că am reușit să organizăm la Arad prima dezbatere în teritoriu a comisiei de Afaceri Europene a Camerei Deputaților. Consider că dialogul între structurile Parlamentului și reprezentanții comunităților locale sunt binevenite și pentru parlamentari, și pentru factorii locali. Am discutat cu factorii locali din domeniu, am identificat probleme şi am căutat împreună soluţii. Cred că ideea a fost foarte bună şi voi face tot ce pot pentru ca şi alte comisii parlamentare să-şi ţină sedinţe la Arad”, a spus deputatul Dorel Căprar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.