falca

 

Organizaţia judeţeană Arad a PD-L a depus la Comisia de Etică şi Litigii a partidului o contestaţie cu privire la caracterul statutar al şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare, şedinţă în care s-au discutat şi votat deciziile cu privire la Convenţia Naţională. Concret, Organizaţia PD-L Arad, sau o parte a acesteia, cerea ca amintita şedinţă să fie decla­rată nestatutară. Contestaţia în cauză a fost analizată, ieri, deşi fusese programată pentru marţi. După dezbateri şi analize, organismul amintit a respins contestaţia arădenilor.
Forul deliberativ în chestiuni de etică şi litigii al PD-L a comunicat şi motivarea deciziei luate ieri. „Decizia 22 din 11 februarie a BPN al PD-L a fost ratificată prin Hotărârea Colegiului Director Naţional şi a fost adoptată prin votul majorităţii membrilor săi, inclusiv al reprezentantului PD-L Arad. De asemenea, Comisia Naţională pentru Integritate, Statut şi Litigii a PD-L, condusă de Daniel Buda, a constatat că Organizaţia PD-L Arad a trimis lista cu reprezentanţii pentru C.N.C., care au participat în mod activ la dezbateri, fără a contesta nici un moment încălcarea prevederilor Statutului Partidului Democrat Liberal”, arată comisia.
Pentru o parte a PD-L Arad, respingerea contestaţiei este de natură să risipească suspiciunile privind o posibilă manipulare a participanţilor la Convenţia Naţională şi o probă a faptului că mecanis­mele interne ale partidului funcţionează.
Respingerea contestaţiei este însă o lovitură dură pe care partidul o admi­nistrează lui Gheorghe Falcă şi grupului din jurul Elenei Udrea. În disputa acerbă pentru „şefia” PD-L, Elena Udrea a propus ca la Convenţia Naţională să participe 10.000 de delegaţi, Vasile Blaga propunând o Convenţie cu 5.000 de de­legaţi. Colegiul Director a decis pentru „varianta Blaga”, ceea ce a generat suspiciuni în tabăra adversă şi a provocat contestaţia respinsă ieri.

Recomandările redacției