Despre George Maior, fostul director al Serviciului Român de Informații, gurile rele spun că ar fi unul dintre exponenții de frunte ai statului paralel. În plus, se spune că nu a renunțat la a face anumite jocuri nici după ce a fost trimis la Washington. Pe cale de consecință, Comisia de Politică Externă a Senatului a luat decizia de a cere rechemarea sa de la post, scrie evz.ro. Asta, după ce a fost audiat la solicitarea Ministerului de Externe. Este pentru prima dată când se ia o astfel de decizie, de rechemare de la post a unui ambasador în urma audierii. Până acum, diplomații erau audiați în Comisie doar când erau numiți, scrie aceeași sursă.

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, va analiza scrisoarea Comisiei de Politică Externă care recomandă analizarea oportunității rechemării lui George Maior de la post. Dacă ministrul de Externe decide oportună propunerea Comisiei, va trimite propunerea de rechemare preşedintelui Klaus Iohannis.

La audierea ambasadorului a participat și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a cerut să se ia măsuri împotriva lui George Maior încă de la 1 septembrie. „Maior face o greșeală care este impardonabilă pentru un ambasador și anume că se implică personal în jocurile politice din America dintre cele două tabere, prezidențială și anti-prezidențială, angajând România, pentru că el acolo nu este persoană privată”, a spus Tăriceanu.

După audieri, George Maior a declarat că nu are ce-și reproșa în ceea ce privește activitatea lui ca ambasador. „Parteneriatul româno-american este la cel mai înalt nivel calitativ şi acest lucru se datorează şi prestaţiei ambasadei şi ambasadorului. Există un interes politic pentru rechemarea mea. Ar fi, după părerea mea, o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană, dar aceasta este evident la latitudinea factorului politic”, a ținut să precizeze ambasadorul.

Recomandările redacției