Comisia Europeană a decis extinderea Uniunii Europene

0
323

Uniunea Europeană ar trebui să deschidă negocierile pentru aderarea Albaniei şi Macedoniei de Nord, a informat Comisia Europeană miercuri, conform Politico.
„Albania şi Macedonia de Nord au arătat o determinare puternică pentru a avansa în drumul spre UE şi au atins rezultate concrete”, a afirmat Federica Mogherini, Înalta Reprezentantă UE pentru Afaceri Externe, într-un comunicat. „Având în vedere acest lucru, astăzi recomandăm ca Consiliul să deschidă negocierile cu Macedonia de Nord şi Albania”, a adăugat ea.
Decizia de a începe discuţiile de aderare trebuie să fie susţinută unanim însă de guvernele UE. Unele ţări, precum Franţa şi Olanda, s-au opus începerii negocierilor. Berlinul, în schimb, a informat că doreşte ca UE să deschidă negocierile cu ambele naţiuni.
Michael Roth, ministrul german pentru Afaceri Europene, a declarat miercuri că UE ar trebui să îşi respecte angajamentul de a le oferi ţărilor din Balcani posibilitatea de aderare. Două ţări din Vestul Balcanilor, Serbia şi Muntenegru, se află deja în discuţii cu UE privind aderarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.