Comisii rogatorii în cazul dublei crime de lângă Șagu

0
281

Acum mai bine de două luni, au fost uciși doi migranți afgani și rănit un al treilea, aceștia fiind înjunghiați în timp ce traversau pe jos un câmp din zona localității Șagu, lângă autostrada A1. Migranții erau împărțiți în două grupuri și se îndreptau spre Arad, de unde urmau probabil să se îndrepte spre frontiera cu Ungaria.

Procurorii Parchetului pe lângă Tribunalul Arad au identificat trei suspecți, migranți din Afganistan și Pakistan. Este vorba de un autor principal al crimelor și doi complici. „Se efectuează cercetări pentru tentativă de omor, omor calificat, trafic de migranți și trecere ilegală a frontierei de stat. S-a început și continuat urmărirea penală față de suspecți și s-au format comisii rogatorii internaționale cu Afganistan și Pakistan, precum și cu Serbia, pentru localizarea și identificarea participanților. Aceștia nu au fost identificați în România, dându-și alte date. După comiterea crimelor, suspecții au fugit din țară”, ne-a spus procuror Ramona Lungu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Cearta ar fi izbucnit din pricina banilor, mai precis călăuzele au cerut mai mult decât se înțeleseseră inițial. Un bărbat i-a atacat atunci pe alți trei, iar doi au fost răniți mortal. Cel de-al treilea a primit îngrijiri medicale și se află într-un centru de cazare pentru străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.