Comitetele locale pentru situații de urgență vor fi convocate. Localurile rămân deschise până la orele 23

0
738

Comitetele locale pentru situații de urgență vor fi convocate în ședință de prefectul Gheorghe Stoian.  Se vor putea stabili măsuri de restricție suplimentare pentru fiecare localitate în parte. Prima dată vor fi ședințe în localitățile unde se înregistrează cele mai mari incidente ale cazurilor COVID/1000 de locuitori.

DSP Arad va face analiza zilnică a situației din fiecare unitate administrativ-teritorială în parte și va face propuneri de carantinare zonală, dacă va fi cazul, după obținerea avizului din partea INSP.

Se vor intensifica acțiunile de control asupra respectării restricțiilor și măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV2.

Se modifică orarul de funcționare al unor unități de alimentație publică.

Începând cu data de 16.11.2020 se convoacă comitetele locale pentru situații de urgență în vederea analizării situației epidemiologice și stabilirea unor măsuri specifice suplimentare pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte.

Data și ora convocării vor fi stabilite de comun acord cu președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, care va participa, în sistem de videoconferință, la ședințele comitetelor locale pentru situații de urgență.

Comitetele locale pentru situații de urgență vor fi convocate în următoarea ordine: cele în care incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori; cele în care incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile se află între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori; cele din unitățile administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este sub 1,5 la 1.000 de locuitori.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad va calcula zilnic, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, incidența cumulată pentru ultimele 14 zile și va prezenta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad analiza rezultată, în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în H.G. nr. 967/2020, precum şi propuneri de carantinare zonală în unitățile administrativ-teritoriale în care se impune această măsură, după obținerea, în prealabil, a avizului de la Insitutul Național de Sănătate Publică.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, poliția locală (acolo unde există), autoritățile publice locale,  precum și celelalte instituții/autorități publice care au competențe în această materie, vor intensifica controalele cu privire la verificarea respectării tuturor măsurilor de prevenire/limitare a transmiterii viruslului SARS CoV-2.

Se modifică intervalul orar prevăzut la art. 1 alin. (1), (3) și (4), precum și la art. 4 alin. (1) din Hotărârea nr.73/13.11.2020, adoptată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, în sensul că intervalul orar 05.00 – 21.00 se înlocuiește cu intervalul orar 06.00 – 23.00, celelalte prevederi rămânând nemodificate. Prin urmare, începând de astăzi, localurile vor fi deschise până la orele 23.00, potrivit hotărârii 74 a CJSU din 14.11.2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.