Printre hotărârile luate de membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal
există și una ce o vizează pe UTA. Site-ul frf.ro a publicat-o ad literam și ea sună așa: „Ia act de solicitarea AFAN și dispune efectuarea demersurilor pentru atenționarea clubului UTA ARAD cu privire la respectarea dispozițiilor statutare”.
Chiar dacă formularea e ambiguă, în sensul în care nu se spune exact care e subiectul atenționării, este evident faptul că federalii se referă la „speța Gligor”. Fostul căpitan al „alb-roșiilor” câștigase la Comisia de Recurs echivalentul salariilor până la finalul stagiunii, adică suma de 62 de mii de lei, bani pe care i-a și primit pe 17 ianuarie. Altfel, „Bătrâna Doamnă” risca să fie depunctată, dar tot clubul arădean s-a adresat Instanței Civile cu speranța că-și va recupera banii.
Din câte înțelegem chiar din anunțul FRF, Asociația Fotbaliștilor Amatori Nonamatori i-a sesizat pe cei de la Casa Fotbalului că litigiul dintre părți ar fi trebuit continuat, eventual, la TAS. Adică la o altă instanță sportivă și nu civilă. Altfel, UTA s-ar situa în afara statutului FRF și ar risca dezafilierea.
Până una alta, conducerea clubului UTA așteaptă motivarea oficială a deciziei luate în CEX, dar îi asigură pe suporteri că echipa favorită nu va mai avea de suferit în acest caz. „În primul rând, nu eram la curent cu nicio solici­tare a AFAN și, bineînțeles, dorim să vedem exact despre ceea ce este vorba în decizia de astăzi a Comitetului Executiv. Așteptăm motivarea în scris și detailată din partea Federației și vom acționa doar în interesele UTA-ei. Însă, asigurăm pe toată lumea să stea liniștită, căci clubul nu va suporta nicio sancțiune din partea Federației în acest caz”, spune Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Recomandările redacției