Mai multe localități din județ au găzduit, la sfârșitul săptămânii trecute, diverse activități culturale în aer liber, în ciuda vremii capricioase, care a fost de natură să îi facă pe unii să se gândească de două ori înainte de a ieși din casă. Un astfel de eveniment a avut loc și la Pleșcuța, în curtea Căminului Cultural, pe o scenă amenajată frumos. Au evoluat o serie de echipe și ansambluri din județ, unele venite de la o distanță destul de mare.
Program variat
Cea care a prezentat programul a fost Diana Mihuț, care a cântat și câteva melodii populare de pe Valea Crișului. Primul ansamblu care a urcat pe scenă a fost „Pădureanca” din Chisindia, însoțit de primarul Ionel Pașca, cel care este și coordonatorul grupului, și de instructorul Nelu Todica. Următorul ansamblu a fost „Busuiocul” din Sântana, dansatorii fiind însoțiți și de instructorul Andrei Șandru. Nu a lipsit nici Ansamblul „Crăișorii Moților” din Tisa Nouă, despre care ziarul nostru a scris de nenumărate rânduri având în vedere succesul de care se bucură la public. De menționat că alături de membrii ansamblului a venit și instructorul Dan Budea. Au mai venit în fața publicului și câțiva soliști de muzică populară, Alin Neag, Vali Alex, Maria Turicu, Mihaela Miclea și alții, iar doinele au răsunat când maestrul Petrică Pașca și-a luat taragotul în primire, alături de formația sa, acesta fiind unul dintre momentele așteptate cu nerăbdare de public.
Un primar gospodar
De menționat că oaspeții, dar și cei care au cântat și dansat, au fost invitați de primarul Viorel Groza, la masă, unde li s-a servit mâncare tradițională, băuturi răcoritoare și țuică specifică zonei. De altfel, edilul-șef din Pleșcuța este considerat de mulți a fi un gospodar foarte bun, deși este încă tânăr, oamenii apreciindu-l în același timp pentru modes­tia de care dă dovadă.
Prezent la această sărbătoare de suflet pentru locuitorii comunei Pleșcuța a fost și deputatul ALDE Eusebiu Pistru, care a fost înconjurat de cetățeni, unii dintre ei profitând de întâlnirea cu deputatul lor, pentru a-și spune păsurile și pentru a-i cere sprijinul.
Planuri de viitor
Profitând de faptul că am fost invitați la spectacol, am dorit să aflăm și câteva dintre planurile de viitor ale administrației locale. Iar primarul Viorel Groza are ce povesti. „Nu am fost niciodată mulțumit doar să vin la Primărie și să aștept să treacă ziua, fără să realizez ceva. În momentul de față trebuie să știți că avem câteva proiecte bine stabilite. Este vorba despre modernizarea drumurilor comunale din Rostoci, Dumbrava și Tălagiu. Atenție, când vorbesc de modernizare, trebuie să fim bine înțeleși, este vorba despre asfaltare. Mai dorim să facem reabilitarea școlii din Tălagiu, unde se vor executa mai multe lucrări. De asemenea, intenționăm să reabilităm grădinița din Pleșcuța și să începem branșarea la rețeaua de apă la Tălagiu, Aciuța și Pleșcuța, ceea ce va fi pentru noi o mare realizare”, a declarat primarul Viorel Groza.

Recomandările redacției