OLYMPUS DIGITAL CAMERASistemul de alimentare cu apă din municipiu intră în reabilitare. Asta anunţă lucrările scoase chiar ieri la lici­taţie de Compania de Apă Arad. Reabilitarea reţelelor de apă de pe mai multe străzi din municipiu va costa peste şase milioane de lei.
Operatorul a scos la mezat un contract de lucrări de amploare ce prevede reabilitarea reţelelor din mai multe cartiere. Astfel, primul lot anunţă lucrări în Cartierul Pârneava, pe străzile Pădurii, Griviţei, Ep. Roman Ciorogariu, Clujului, Oituz, Gh. Doja, Liviu Rebreanu, Abatorului şi Andreanyi Karoly. În lotul II se vor întreprinde lucrări de reabilitare a reţelei de alimentare cu apă în Cartierul Aurel Vlaicu zona H şi anume pe străzile Școalei, C. Brâncuși, V.Conta, în incinta blocurilor I4 – I6, pe străzile Bucegi, C. Brâncoveanu, Aleea Tomis, Aleea Neptun, Aleea Ulise şi Oborului Aleea Amara. Compania de Apă impune sume maxime ce pot fi cheltuite pentru execuţia lucrărilor. Practic, dacă firmele cer companiei mai mulţi bani decât este dispusă să plătească, oferele constructorilor vor fi excluse. În alegerea firmei căreia îi vor fi atribuite lucrările se va ţine cont de situaţia financiară şi capacitatea tehnică şi profesională a acesteia.
Costructorii interesaţi de aceste lucrări pot face oferte companiei până pe data de 12 noiembrie.
Şi reţeaua de canalizare din mai multe zone municipiu ar urma să fie pusă la punct. Acum o săptămână, Compania de Apă a scos la licitaţie un contract de lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de canalizare menajeră de pe mai multe străzi: Măgurei, G.Bariţiu, L.Szantay şi Comunarzilor. Cheltuiala pentru aceste lucrări ar urma să se ridice la peste două milioane de lei.

Recomandările redacției