Compania de Apă, în colimator: CJA a aprobat realizarea unui audit la regie

1
451

companiaSe strânge laţul în jurul şefilor şi angajaţilor de la Compania de Apă, aşa cum era de aşteptat după ultimele reacţii din Consiliul Judeţean, dar şi din Primărie. Activitatea companiei va face obiectul unui audit extern, vizate fiind desigur salariile mari din regie. Taberele politice au ajuns din nou la scandal şi asta pentru că, auditul este o comandă de la Primărie.

O ceartă pe tabere s-a iscat la Consiliul Judeţean, pe tema Companiei de Apă. Consilierii PSD s-au arătat revoltaţi că regia este în atenţie abia acum, după ce la conducere a ajuns Adrian Ţolea. Auditul s-a cerut după ce acum câteva zile, primarul Gheorghe Falcă critica atât activitatea Companiei de Apă, angajările pe pile şi remuneraţiile conducerii. Aprobarea efectuării auditului la Compania de Apă a încins spiritele în rândul consilierilor judeţeni PS, care nu sunt de acord să se facă „curăţenie la comandă“.Mai întâi, consilierii PSD au pus în discuţie faptul că, auditul se va face de către o companie şi nu de aparatul de specialitate al instituţiei.

Activitatea, salariile şi angajările

Cum era de aşteptat, a fost adus în discuţie Aeroportul Arad, a cărui activitate stă de mult sub mari semne de întrebare. „Cerem un audit pe toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean, nu doar la Compania de Apă“, a spus consilierul judeţean PSD Marius Sulincean. Preşedintele interimar al CJA, Adrian Ţolea susţine că există suspiciuni în privinţa activităţii companiei şi că aparatul de specialitate al CJA nu se poate ocupa şi de acest audit. „Compartimentul CJA tocmai a finalizat auditul la Aeroportul Arad. Acesta va fi pus la dispoziţia presei, opiniei publice în scurt timp, după ce, cei de la Aeroport îşi vor exprima părerea vizavi de acesta. Sunt de acord să facem audit la toate instituţiile dar trebuie să începem de undeva şi anume, de la Compania de Apă. S-au relatat diverse probleme, de la resurse umane şi până la chestiuni tehnice. Am făcut solicitări la companie, dar deşi suspendat din CJA, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă este încă Adrian Nedelciu, pe care nu pot să-l contactez. Am făcut adrese companiei şi nici acum nu avem toate documentele cerute“, a susţinut Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJA.

„De ce nu ne-aţi susţinut când acum un an noi am cerut audit, vizavi de noile angajări. Reprezentanţii CJA au dorimit până acum, nu au văzut că nu este în regulă la Compania de Apă ?!“, a întrebat consilierul Florin Tripa. Fără să o dea pe ocolişuri, consilierul Gheorghe Sabău a spus: „De ce nu spuneţi că trebuie să îl schimbăm pe Gheorghe Bănăţean de la companie, pentru că a fost în gaşcă cu Nicolae Ioţcu. Consiliul Judeţean va ajunge o instituţie subordonată Primăriei“.

Schimbul de replici a continuat: „Mulţi dintre angajaţii companiei taie frunză la câini. Şi atunci, se sperie cineva de audit?!“, a spus Adrian Ţolea. În discuţie a intrat şi consilierul Daniel Duruş: „Auditul a fost cerut de domnul primar Gheorghe Falcă şi dumneavoastră faceţi ce spune el. Se foloseşte de dumneavoastră“. Răspunsul din partea preşedintelui CJA, Adrian Ţolea nu i-a mulţumit pe consilieri: „Este justificat ca domnul primar să-şi pună problema legat de Compania de Apă. Dar desigur, CJA este acţionar majoritar şi este de datoria noastră să ne asigurăm că lucrurile merg bine în instituţii“. Acesta a mai precizat că, deşi o companie se va ocupa de auditul Companie de Apă, acesta nu va implica costuri mari. Efectuarea auditului a fost aprobată de CJA.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.