Canalizarea nu a mai făcut faţă cantităţii însemnate de apă

Canalizarea nu a mai făcut faţă cantităţii însemnate de apă

S.C. Compania de Apă Arad S.A. cere scuze cetăţenilor din Arad, printr-un comunicat de presă, pentru inconvenientele create în cursul zilei de miercuri, ca urmare a ploii care a căzut în municipiu.

„Din cauza căderilor masive de precipitaţii din intervalul orar 10:00 – 12:30, s-au înregistrat inundaţii afectând diferite zone rutiere ale oraşului, printre care enumerăm zona Gemi Center şi Strada Voinicilor la Pasaj, din Cartierul Micălaca, Strada Ineului, Radu de la Afumaţi, Toth Sandor, Orient. Potrivit surselor, în decursul celor două ore de precipitaţii, a fost înregistrat un volum de apă de 37,5 litri/mp, producându-se, astfel, blocaje ale sistemului de canalizare care, în cele două ore de ploaie, nu a făcut faţă cantităţii de apă. Pentru a contura mai bine dimensiunea situaţiei, vom face o comparaţie între debitul de intrare în Staţia de Epurare Arad, înregistrat în decurs de 24 de ore, care, în medie, totalizează un volum de 22.000 mc/zi şi debitul de vârf înregistrat la ora 12:30, 23 iulie 2014, care a însumat un volum de 22.000 mc într-o singură oră”, preciza Compania de Apă.

Societatatea a intervenit cu motopompe şi autospeciale în vederea evacuării apei din zonele afectate, astfel că miercuri, în jurul orei 16:00, toate aceste porţiuni au fost degajate. La ora 17:30, zona Pasajului a fost curăţată şi redată traficului.

Recomandările redacției