companiaDouă mari contracte de reabilitare a infrastructurii de canalizare din municipiu urmează să fie semnate luna vii­toare. Este vorba de investiţii de peste patru milioane de lei.
Compania de Apă a scos la mezat două contracte mari de lucrări pe infrastructura de canalizare. Primul se referă la reabilitarea staţiilor de pompare a apelor manejare, în contract fiind prevăzută proiectarea, execuţia lucrărilor şi chiar şi instruirea persona­lului privind noile lucrări. Pentru aceste lucrări, Compania de Apă ar urma să plătească peste 2,33 de milioane de lei. Operatorul mai are timp să aleagă un constructor întrucât, ofertele pentru contractarea acestor lucrări pot fi depuse până după jumătatea lunii viitoare.
Cel de al doilea contract se referă la lucrări de reabilitare a colectoarelor menajere din Piaţa Gării – Piaţa Caius Iacob din municipiu. În cadrul contractului se vor reabilita racorduri aferente caselor şi locuinţelor din zonă. Pentru aceste lucrări, Compania de Apă este dispusă la o cheltuială de aproape 1,9 milioane de lei. Şi acest contract va fi atribuit, cel mai probabil luna viitoare, deschiderea ofertelor fiind stabilită po­trivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, pentru data de 6 februarie.
De curând, reprezentanţii Compa­niei de Apă au anunţat semnarea celui de-al doisprezecelea din cadrul Masterplanului „Extinderea şi moder­nizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”. Este vorba de „Reabilitare captare apă, staţie de tratare apă şi rezervoare de apă în Ineu”, în valoare de circa 8,6 milioane de lei.

Recomandările redacției