Compania de Apă vrea să ia măsuri pentru problema mirosului dizgrațios de la Stația de Epurare. Mai exact, operatorul va iniția în următoarea perioadă, o procedură pentru a amenaja o perdea de vegetaţie în jurul Stației de Epurare Arad, urmând ca în viitor să ia în calcul soluția eliminării nămolului într-o instalaţie de incinerare prin care se va rezolva problema mirosului neplăcut provenit de la stație.
În prezent, tratarea nămolului se face prin deshidratare cu polimeri, iar apoi acesta este păstrat pe paturi de depozitare, temporar, până când este valorificat în agricultură.
Achiziționarea unei instalații de incinerare care să asigure o tratare suplimentară a nămolului existent ar rezolva problema mirosului neplăcut. În consecință, Compania de Apă vrea să facă o asemenea achiziție.
Producția de nămol generată acum de funcționarea Stației de Epurare este de aproximativ 8.000 de tone pe an iar capacitatea de depozitare a celor 26 de paturi de depozitare este de 29.068 tone. În prezent, există un stoc de 15.286 de tone de nămol care reprezintă un procent de ocupare de 52 la sută.
De la 1 iulie 2017, 10.200 de tone de nămol vor putea fi valorificate  în agricultură după ce Compania de Apă a primit de la Agenția de Protecția Mediului Arad permis de aplicare pentru o suprafață totală de 605 hectare.
Reprezentanții Companiei de Apă își cer scuze pentru disconfortul cauzat de mirosul neplăcut de la stația de epurare.

Recomandările redacției