Compania de Transport Public va gestiona, în următorii şase ani, transportul în comun în municipiul Arad

0
243

ctpConsilierii locali au aprobat, luni, într-o şedinţă extraordinară proiectul de hotărâre

privind aprobarea formei de delegare a serviciului de transport public local şi a Contractului de delegare a serviciului de transport public local prin curse regulate efectuat cu autobuzele şi tramvaiele pe raza municipiului Arad

Forma de delegare a serviciului de transport public local, respectiv gestiune delegată, va fi atribuit operatorului S.C. Compania de Transport Public Arad. S.A.

Conform directorul Companiei de Transport Public Arad, Mariana Birău, procedura este una obişnuită care se reînoieşte periodic, conform legislaţiei în vigoare.

„Obiectul contractului de delegare a gestiunii prin concesiune constă în dreptul exclusiv, precum şi obligaţia de a presta serviciul de transport public local prin curse regulate cu tramvaie (95,55%) şi autobuze (4,45%), conform Programului de transport, precum şi dreptul şi obligaţia de a administra, de a exploata şi de a întreţine infrastructura tehnico-edilitară concesionată, aferentă serviciului, în aria administrativ-teritorială a municipiului Arad”, se arată în proiectul aprobat de consilieri.

Viceprimarul municipiului Arad, Levente Bognar a propus un amendament, aprobat de consilierii locali, potrivit căruia, durata contractului de delegare va fi de 6 ani.

Redevenţa pe care Compania de Transport Public va trebui să o plătească pe anul 2014 municipalităţii este de 754.000 lei.

Contractul de delegare prevede şi menţinerea subvenţiilor la transportul în comun, cum ar fi gratuitate pentru veteranii de război, invaliziii şi văduvele de război, eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 şi persoanelor cu handicap.

Persoanele cu vârsta peste 70 de ani şi pensionarii cu un venit lunar mai mic de 620 lei, dar şi beneficiarii de ajutor social vor beneficia, de asemenea, de gratuitate.

Donatorii de sânge şi pensionari cu venituri peste 620 lei vor beneficia de o reducere de 50 la sută la călătoriile în municipiu.

În aceeaşi şedinţă a mai fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate, a formei de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în Municipiul Arad către SC CET Hidrocarburi SA Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.