Companiile din industria arădeană produc mai mult şi câştigă mai bine

0
584

statistica

Companiile din industria arădeană – domeniul cu cele mai mari oportunităţi de angajare produc mai mult şi implicit înregistrează mai mult profit. Datele statistice arată că, producţia industrială la nivelul judeţului a înregistrat o creştere de 6,3 la sută, în decursul a şapte luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, valoarea cifrei de afaceri a intreprinderilor industrial – piaţa internă şi externă – a înregistrat o creştere de 7,3 la sută, în aceeaşi perioadă a anului acesta.

Nu doar în industrie s-au înregistrat creşteri, ci şi în comerţ. Astfel, de la începutul anului şi până în luna mai, excedentul comercial a ajuns la aproape 183,3 milioane de euro. Plusul comercial este raportat la un import de mărfuri de peste 1,1miliarde de euro şi un import de peste 1,28 miliarde de euro.

Excedent mai mare al balanţei comerciale s-a înregistrat la mijloace de transport,  produse vegetale şi încălţăminte. Deficit al balanţei se înregistrează la metale   materiale plastice,  cauciuc,  tăbăcite, blănuri şi produse ale industriei chimice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.