Arădenii cu dizabilități, dar capabili să muncească în anumite condiții, nu își găsesc locuri de muncă. Dizabilitatea pentru cei mai mulți dintre angajatori se traduce prin imposibilitatea de a lucra, de a rezista la efort, de a da randament. Deși unii dintre patronii de firme nu știu sau sunt ignoranți, legislația obligă companiile mari să angajeze persoane cu dizabilități. Patronii care nu se conformează trebuie să dea statului cam câți bani ar da unei persoane cu dizabilități angajate, raportat la numărul angajaților. Și atunci, decât să ia statul banii, mai bine este reintegrată profesional o persoană cu dizabilități, care are mare nevoie de sprijin financiar. Mai mult, ca să încurajeze încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități, statul acordă subvenții agenților economici.

Astfel, întrucât pe 3 decembrie va fi marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Agenția pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează o serie de acțiuni care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă.

Acțiunile care se vor desfășura în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, direcțiile generale de asistență social și protecția copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio – porfesională a persoanelor cu dizabilități. Acțiunile acestei campan ii se desfășoară sub egida „Pot ce poți și tu, angajează-mă!“

„Potrivit Legii 448/2006 persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat  persoane cu handicap

Cu eforturi minime, angajatorii pot deveni partenerii noștri prin încadrarea persoanelor cu dizabilități. Reamintim faptul că, potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat“, susțin reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad.

Agenții economici care doresc să participe la această acțiune organizată la nivel național se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora au sediul. Datele de contact pot fi obținute de pe http://www.anofm.ro/contacteaza-ne.

Recomandările redacției