Compartiment de economie socială în cadrul AJOFM

0
279

Un compartiment de economie socială din cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) stă la dispoziția arădenilor intersați de activitatea din acest domeniu. Compartimentul atestă întreprinderile de economie socială, potrivit legii 219/ 2015 actualizată și a Normelor metodologice din 10 august 2016, de aplicare a pre- vederilor legii nr. 219/2015 .
Economia socială este ansamblul activităţilor organizate independent de sectorul public, al căror scop este să servească interesul general, interesele unei colectivităţi şi interesele personale nepatrimoniale. Acestea presupun creşterea gradului de ocupare a persoanelor apar-ţinând grupului vulnerabil, producerea şi furnizarea de bunuri, prestarea de servicii și execuția de lucrări.
„Economia socială are la bază iniţiativa privată, voluntară şi solidară, cu un grad ridicat de autonomie şi responsabilitate, precum şi distri­- buirea limitată a profitului către asociaţi. Economia socială contribuie la dezvoltarea comunităţilor locale, crearea de locuri de muncă, implicarea persoanelor aparţinând gru-pului vulnerabil, prevăzut de lege, în activităţi cu caracter social şi/sau activităţi economice, facilitând accesul aces­tora la resursele şi serviciile comunităţii. În județul Arad
s-au înființat până la această dată două întreprinderi sociale , iar alte trei unități sunt în etapa de pregătire documente în vedere atestării“, susține Marinel Henteș, directorul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Arad.
Arădenii interesați trebuie să ia legătura cu reprezentanții AJOFM Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.