Competitorii electorali trebuie să transmită la AEP declaraţiile privind materialele electorale online

0
339

AEP reaminteşte obligația competitorilor electorali de a transmite o declarație referitoare la materialele de propagandă online. Autoritatea Elec­torală Permanentă (AEP) rea­mintește competitorilor electorali că au obligația de a transmite la AEP,  în termen de 30 de zile de la data încheierii campaniei electorale aferente alegerilor parlamentare din anul 2016,
respectiv 10 ianuarie 2017, o declaraţie cuprinzând informaţii privind descrierea materialelor de propagandă electorală online, producţia, perioada şi spaţiul de difuzare a acestora, în conformitate cu prevederile articolului 36 alin. (3^2) din Legea numărul 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
Încălcarea de către competitorii electorali a obligației de a transmite către Autoritatea Electorală Permanentă a declarației privind materialele de propagandă online constituie contravenție, conform preve­derilor art. 52 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 și se sanc­ționează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei.
(G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.