Completarea Registrelor Agricole, în plină desfășurare

0
263

primaria PaulisÎn acest an s-au înlocuit Registrele Agricole; cele pe hârtie, firește deoarece pentru cele pe suport electronic a fost până acum finanțare doar pentru câteva comune din fiecare județ, în mod experimental.
Vorbim de Registrul Agricol ce va fi valabil pe perioada 2015-2019. Din păcate regis­trele au venit cu o întârziere de circa cinci luni. Aceasta a dus la o anume perturbare a activității de completare a acestora – mai ales că și rubricația creează situații dificile, ea fiind schimbată nu neapărat în ideea simplificării ei; completarea ar fi trebuit să se încheie cel târziu în ianuarie. Este evidentă situația neplăcută în care s-au aflat ad­ministrațiile de comune care sunt nevoite să surmonteze o astfel de decalare.
Astfel, și în comuna Păuliș se face în această perioadă completarea de facto a registrelor, acum două angajate din cadrul Primăriei aflându-se în satul Sâmbăteni.
„Acum completăm registrele pentru Sâmbăteni, drept pentru care îi așteptăm pe proprietarii localnici la Căminul Cultural de aici, de luni până joi, între orele 9-15 pentru a face declarațiile ce se cer în cadrul Registrului“ – ne spunea una din angajatele ce se ocupă de această muncă laborioasă și extrem de importantă.
După Sâmbăteni vor urma și celelate sate componente: Barațca și Cladova.
Despre Registrul Agricol
După cum se știe, Registrul Agricol constituie sursă de date pentru aplicarea pe plan local a unor politici în domeniile agrar, al protecției sociale, fiscal, edilitar-urbanistic, sanitar, școlar etc. şi pentru solicitările cetățenilor cu privire la: documente privind proprietatea asupra animalelor, păsărilor – în vederea vânzării, care să ateste calitatea de producător agricol în vederea vânzării produselor pe piață sau pentru obținerea unor drepturi materiale.  Registrul Agricol este și sursă administrativă de date pentru sistemul informațional statistic, pentru pregătirea și organizarea recensămintelor. Formularele registrului agricol, atât pe suport hârtie, cât și în format electronic, sunt standardizate. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.