Complex rezidenţial şi de servicii pe terenul fostei fabrici IMAR Arad

0
583

complexUn complex rezidenţial şi de servicii urmează să fie construit pe terenul pe care a funcţionat fosta fabrică de mobilă IMAR Arad, deşi, iniţial, dezvoltatorii care au cum­părat terenul, puseseră piatra de temelie a unul mall, în urmă cu opt ani, în aceeaşi zonă.
Conform unui anunţ al Primă­riei Arad, pe terenul respectiv, în suprafaţă de peste 34.000 mp, urmează să se contruiască un complex rezidenţial şi de servicii.
Într-un proiect de hotărâre care are ca obiect Planul Urbanistic Zonal şi Regulamentul Local de Urbanism aferent, care a fost afişat la transparenţă decizională, SC Complex Rezidenţial Arcade SRL cu sediul în Bucureşti a cerut aprobarea construirii unui complex rezidenţial cu trei zone.
În prima zonă se are în vedere amenajarea unui centru comercial şi de servicii, în regim P plus 1 şi o zonă rezidenţială de locuinţe, care va cuprinde 149 de apartamente, în regim S plus P plus 4 etaje. Clădirea cu funcţiuni comerciale şi de servicii va fi amplasată în apro­pierea arterei Calea Aurel Vlaicu, una dintre cele mai circulate din municipiul Arad. În cea de-a doua zonă se doreşte amenajarea de locuinţe colective, cu 156 de apar­tamente, în regim S plus P plus 4 etaje. În zona a treia sunt proiectate 22 de loturi destinate locuirii în regim izolat, cuplat, înşiruit, pen­tru locuinţe individuale, în regim S plus P, plus un etaj plus masardă.
Accesul carosabil la această subzonă va fi asigurat dinspre Ca­lea Aurel Vlaicu, prin intermediul drumului colector propus la limita estică a incintei. În jurul clădiii comerciale vor fi amenajate la sol un număr de 40 parcaje auto, iar în jurul locuinţelor colective vor fi amenajate cca. 140 locuri parcare.
Zona unde urmează să se ridice complexul rezidenţial a fost printre primele zone de producţie dezafectate în Cartierul Aurel Vlaicu, aceasta fiind propusă spre reconversie în zonă comercială şi rezidenţială prin iniţiativa vechiului proprietar (S.C. IMAR S.A.), după ce au fost desfiinţate toate clă­dirile aparţi­nând vechii fabrici de mobilă.
Până în 8 octombrie, la Registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii pri­vind aceste documente.
Din cauza crizei economice, dezvoltatorul, Africa Israel Investments, care a anunţat în 2007 că va construi un mall pe terenul respectiv şi-a schimbat de mai multe ori proiectele de investiţii.
În 2012, AFI Europe România a anunţat că obţinut autorizaţia de construcţie pentru un hipermarket şi un magazin de bricolaj în cadrul parcului de retail pe care vrea să-l dezvolte în Arad, pe terenul fostei fabrici de mobilă. Însă, nici acest proiect nu s-a concretizat.    (P.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.