albertFamilia care a fost lăsată în urmă, într-un mod atât de tragic, de Abel Apostol şi care administrează acum moştenirea lăsată de acesta cu preţul propriei vieţi, a ajuns bătaia de joc a primarului Aradului, Gheorghe Falcă. În urmă cu câteva săptămâni semnalam în ziarul nostru cum, în mod abuziv, primarul Falcă a dispus suspendarea acti­vităţii bazei Riviera, pentru o perioadă de 30 de zile, pe motivul disturbării liniştii publice.
Baza sportivă Riviera a primit trei amenzi de la Poliţia locală, Poliţia Municipală şi Jandarmerie pe parcursul lunilor iulie şi august. Amenzile au fost pentru „disturbarea liniştii publice“, în condiţiile în care baza se află într-o zonă retrasă, la mare depărtare de locuinţele oamenilor. În jurul terasei, nu există niciun fel de alte imobile, locuinţe sau locaţii unde pe timpul zilei ori al nopţii să existe cetăţeni la odihnă, ca atare nu există locatari, aşa cum se afirmă în procesul verbal de constatare a IPJ Arad. SC Green Place SRL funcţionează în albia râului Mureş pe malul stâng al râului, imediat după podul Decebal.
La 50 de m de locaţia terasei, pe acelaşi mal stâng al râului Mureş se mai află în funcţiune o discotecă în aer liber, ce a avut la data controlului activi­tate şi intensitatea de redare din acea incintă ce permitea ca muzica distribuită în acea discotecă să fie auzită şi din locul unde au fost controlaţi de agenţii de poliţie.
Pentru că nu există aparat de măsurat decibeli, mai mult, surse din toate cele trei instituţii au susţinut că amenzile sunt „cu dedicaţie specială“ venite de „sus“, dinspre casa primarului Falcă, cetăţeanului care deşi locuieşte la trei kilometri distanţă de baza sportivă, se pare că îi este tulburat somnul, admi­nistratorul bazei, Albert Apostol a contestat toate cele trei amenzi pentru a fi soluţionate în justiţie. Fără să aştepte decizia justiţiei, conducerea Primăriei a ales să sancţioneze firma cu oprirea activităţii pe o perioadă de 30 de zile.
Azi, mâine este posibil ca somnul fin al primarului Falcă să fie tulburat şi de muzica difuzată în Taverna Pecicană a lui Traian Igaş, aflată la aproape 30 de kilometri distanţă de patul acestuia.
Conducerea Primăriei nici măcar nu a anunţat administraţia bazei sportive decât telefonic, cu două zile înainte de începerea suspendării. Mai mult, primăria a decis pedeapsa maximă pentru firma Riviera. Serioase semne de întrebare ridică şi graba cu care primarul Aradului a întocmit dispoziţia cu privire la suspendarea activităţii bazei Riviera, care în cursul unei singure săptămâni de la înştiinţarea privind amenzile a decis închiderea firmei.
A ţinut complexul închis fără să ştie că era… deschis
Dându-şi seama de greşeala comisă, după două săptămâni de la închiderea activităţii bazei Riviera, primarul Falcă a dat o altă dispoziţie prin care o anula pe precedenta. Cu alte cuvinte, a decis redeschiderea bazei. Singurii care nu au ştiut însă de acest lucru au fost tocmai proprietarii bazei, în ciuda faptului că „prezenta dispoziţie se comunică prin grija Serviciului administraţie publică locală către S.C.Green Place SRL, (denumirea bazei Riviera)“, după cum se arată chiar în dispoziţia dată de primărie.
„Eu nu am funcţionat timp de 30 de zile, ştiind că baza este închisă. Întâmplător am aflat de la cineva, care mi-a spus că puteam relua activitatea după două săptămâni, fără niciun fel de probleme, din moment ce primăria a decis acest lucru“, a declarat Albert Apostol, fiul lui Abel care administrează în prezent complexul Riviera.
Un alt aspect menit să demonstreze reaua intenţie a primarului Aradului faţă de baza lui Abel Apostol îl reprezintă modul în care Poliţia Locală l-a amendat pe fiul acestuia, Albert Apostol. Oamenii legii au dat două amenzi din pix, care au fost întocmite în lipsa celui amendat. Amenzile au fost date în două seri de sâmbătă, când se ştia că este petrecere în Clubul Riviera, însă poliţiştii locali nu s-au aflat la faţa locului. „Chiar în acele seri am fost prezent la club, de la început până la sfârşit, şi nimeni nu a venit să îmi spună că este deranjat de volumul muzicii. Amenzile s-au dat din pix, în mod frau­- dulos, şi au fost întocmite pe persoană fizică în loc să fie pe firmă“, relatează Albert Apostol.
(G.A.)

Recomandările redacției