Comuna Cărand, o comunitate bine închegată, păstorită de un primar harnic și bun gospodar

0
1000

Comuna Cărand este alcătuită din două sate, Seliște și Cărand, aceasta din urmă este și reședință de comună. Este o comunitate cu oameni harnici, asta se vede de la șosea, cum sunt locuințele atât de bine gospodărite și îngrijite. Se vede cât sunt de bine întreținute de la stradă, aceasta este prima impresie ce ți-o poți face, când intri sau treci printr-o comunitate și poți da și o notă primarului cât este de gospodar. Ori de câte ori am avut ocazia să trec prin comuna Cărand, întotdeauna am intrat la sediul Primăriei și vreau să subliniez faptul că personalul din Primărie nu numai că dă dovadă de profesionalism, dar și de respect și bun simț față de cetățean. Am avut ocazia să văd asta de nenumărate ori, fapt care m-a îndemnat să îmi fac o impresie foarte bună vizavi de personalul din administrația locală din Cărand, aici stau multe la bază, este vorba de oameni educați, care conduc comuna, respectând cetățenii.
Cu primarul Costuț ne cunoaștem de ani buni de zile, de mai bine de 35 de ani și atunci ne-am permis ca această întâlnire să o avem chiar ieri, duminică. Întâlnirea noastră a avut ca subiect discuția realizărilor la final de mandat, de patru ani.
– Domnule primar, haideți să depănăm câteva din realizările primarului Costuț Gligor, care știm că sunt destule, chiar dacă a mai apărut și această nenorocită pandemie, de Covid-19.
– În primul rând, mă bucur că ne-am întâlnit, mai ales că este o zi de duminică, pentru noi amândoi zi liberă, dar pentru prieteni nu mai țin cont de așa ceva. În primul rând, este loc și de mai bine, dar eu zic ca este foarte bine aici la noi. În viață, trebuie să te zbați, altfel, treci prin ea ca și gâsca prin apă, dar să revenim la ale noastre. Am reabilitat dispensarul uman în totalitate, cu încălzire centrală, am împrejmuit alei, Școala Mare cu clasele V-VIII am reabilitat-o, am realizat și laboratorul, arhiva, sala de sport, magazia pentru lemne. Am realizat capela mortuară, cu terasă, sală de mese și birouri, în fața acestor investiții se va face o parcare, inclusiv în curtea școlii, până la terenul de sport. Se lucrează la școala mică cu clasele I-IV și la grădinița cu program normal. În paralel, se va face și la Postul de Poliție, aici vom pava aproximativ 120 de metri pătrați și totodată, executăm lucrări la garajul autospecialei PSI. Aici, vizavi de Primărie, peste drum, vom face parcare. Practic, toate străzile din comuna Cărand sunt modernizate prin asfaltare, trotuarele pavate și șanțurile betonate, unde a fost cazul. Acestea sunt doar lucrările din Cărand. În ceea ce privește satul Seliște, vă voi spune ce s-a realizat și acolo. S-a făcut reabilitarea școlii cu clasele I-IV și Grădinița PN, aici s-au făcut grupuri sanitare noi, reabilitarea Căminu­lui Cultural, construirea unei capele mortuare noi, alei făcute prin cimitir. Am achiziționat atât pentru Căminul Cultural, cât și pentru capelă câte 100 de scaune pentru fiecare, gardurile din fața cimitirelor au fost reparate și au fost făcute locuri de parcare. Am achiziționat 450 de tomberoane pentru gunoi, pe care le-am distrubuit cetățenilor și au fost reparate stațiile de autobuz din ambele localități. Vreau ca școala cu clasele I-IV din Cărand să fie pregătită ca în data de 14 septembrie, copiii să fie într-o școală nouă. Ce ar mai fi de urgență, ar fi reparațiile la Căminul Cultural din Cărand.
– Aceste lucrări s-au făcut prin proiecte demarate doar de d-voastră?
– Da, a fost fără aportul unor consilieri, care le trăgeau numai în spate. Realizările au fost făcute prin fonduri proprii, PNDL, AFIR și fonduri de la Consiliul Județean. Am făcut un proiect pentru pădurea comunală, pentru obținerea unor fonduri de la APIA, în valoare de 7 miliarde de lei, cei din opoziție nu au aprobat, pe ei îi interesează doar indemnizația de consilier, doar nu credeți că soarta comunității stă în ei.
– Mai sunt oameni ca aceștia în județ, domnule Costuț. Ultima întrebare, mai candidați?
– Cum să nu candidez, mă sună seara cetățenii acasă și le spun că mergem înainte, că mai am de făcut ceva care va fi o surpriză pentru toți cetățenii din Cărand.
– Mult succes vă dorim.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.