Comuna Hășmaș, compusă din satele Agrișu Mic, Botfei, Clit, Comănești, Urvișul de Beliu și Hășmaș este condusă din anul 2000 de un primar liberal și nouă consilieri locali. Toți cei care trec pragul comunei văd cu ochiul liber că Hășmașul are un primar gospodar, care a pus suflet pentru a realiza câte ceva pentru cei care i-au dat votul începând cu anul 2000. În ultima perioadă a realizat infrastructura rutieră în localitățile Hășmaș, Clit, Urvișul de Beliu, în centru de comună au fost asfaltate străzile, s-au făcut poduri, podețe, punți pietonale, toate din fonduri proprii, folosindu-se materiale locale și forța de muncă de la Primărie. Trebuie spus însă că la Botfei, Centru de Zi pentru copii a fost realizat cu fonduri guvernamentale și locale. „Beneficiari sunt 15 copii din sat, care provin din familii sărace”, a ținut să precizeze primarul Cornel Popa.
În continuare, edilul comunei sus­ține că autoritățile locale au realizat o serie de alte proiecte, care au fost câștigate, unele fiind și finalizate. „Mai putem vorbi și despre realizarea unui teren de sport cu covor sintetic la școală, de amenajarea unor locuri de joacă pentru copii, acolo unde sunt grădinițele, s-a făcut canalizarea pluvială, un parc cu spații verzi, un loc amenajat pentru vârstnici, pentru pensionari. De asemenea, am ajutat și lăcașele de cult, am organizat un serviciu care se ocupă cu deszăpezirea și întreținerea spațiilor verzi, avem un tractor cu lamă, remorcă, sărăriță, vidanjă, tractoraș pentru tuns gazonul și iarba, motocositoare, un utilaj pentru toaletat pomi și un agregat pentru curățat acostamentul la drumuri și străzi”, susține primarul. În ceea ce privește planurile de viitor, acesta susține că intenționează să asfalteze toate străzile din cele cinci sate, dar și să extindă rețeaua de apă potabilă în satele în care nu a ajuns până acum. „mai vrem să modernizăm toate căminele culturale, să construim capele în cimitirele din comună, să modernizăm iluminatul public…”, a mai spus Cornel Popa.
Inaugurarea Căminului
Cultural Agrișu Mic
În ciuda vremii capricioase, duminică a fost inaugurat Căminul Cultural din Agrișu Mic. A fost un eveniment important pentru locuitorii satului și chiar pentru cei ai comunei. Festivitatea a început la ora 18, după ce a fost tăiată panglica inaugurală de către primarul comunei. Ceva mai târziu la eveniment a ajuns și Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. După tăierea panglicii, toată lumea a intrat în clădirea căminului, care a fost modernizată așa cum scrie la carte. În discursul pe care l-a ținut în fața localnicilor și a invitaților, primarul Cornel Popa le-a mulțumit sătenilor pentru participare, susținând că astfel de activități vor avea loc în toate satele comunei. În încheiere, i-a solicitat președintelui Iustin Cionca să spună câteva cuvinte celor prezenți. „Vreau să îl felicit pe domnul primar pentru ceea ce a făcut pentru dumneavoastră. Personal am mare încredere în domnia sa, mai ales că se vede ce a realizat de când este primar”, a spus Cionca.
Programul artistic care a urmat a fost susținut de Ansamblul de dansuri „Codrenii Hășmașului”, Ansamblul Folcloric „Aușana” din Bihor și solista Roberta Tomșa, din cadrul Ansamblului „Drușcele” din Bârsa, ansamblu care a venit la spectacol însoțit de primarul Avram Ciev.

Recomandările redacției